top of page
DSC06853.jpg

SPORTGROEPEN

Wil jij graag starten met sporten, maar heb je geen idee hoe? Wil jij je lekkerder in je vel voelen, maar mis je de stok achter de deur om je doel te bereiken? Vind je actief bezig zijn fijn, maar voel jij je niet prettig in de sportschool? Of heb je lichamelijke klachten en ben je opzoek naar een beweegprogramma die bij jou past?

Dan zijn de sportgroepen bij PHIT Fysiotherapie wellicht iets voor jou!

 

Als fysiotherapeute weet ik hoe belangrijk het is om lichamelijk actief te zijn. Graag neem ik jullie in begrijpbare taal mee in het belang hiervan, want wat doet lichamelijk actief zijn nu precies met ons lichaam? Waarom is het zo belangrijk? 

Als we fysiek actief zijn, maken we hormonen aan waardoor we ons mentaal ook beter voelen. Daarnaast zorgt beweging ervoor dat ons lichaam meer in balans blijft waardoor er minder snel sprake is van over- of onder belasting en komen fysieke klachten minder tot stand. Het draait hierbij om balans, om stabiliteit

 

Ergens weten jullie ook het belang hiervan en toch lukt het niet om structureel te sporten. Nu is een belangrijke vraag om te achterhalen, waarom lukt dit niet? Hier help ik jullie graag bij! 

 

Door middel van een kennismakingsgesprek kunnen we de redenen dat je wilt gaan sporten én waarom dit tot nu toe nog niet gelukt is in kaart brengen. Op basis hiervan maken we samen een beweegprogramma. Een beweegprogramma gebaseerd op oefeningen waar je sterker van wordt, oefeningen die je leuk vindt of te wel oefeningen die bij JOU passen! Er wordt hierbij uiteraard rekening gehouden met eventuele lichamelijke klachten. Je krijgt dus geen standaard oefenprogramma, maar een oefenprogramma wat bij jou past, om jou doelen te gaan bereiken. 

Ben je daarnaast benieuwd naar hoe je er nu voor staat? Dan voeren wij een aantal metingen uit om te weten hoe jij er nu voor staat en hoe dit vordert gedurende de tijd. Dit zullen we allemaal gedurende het intakegesprek bespreken. 

Ik vind het vooral belangrijk dat dit plaatsvindt binnen de huiselijke sfeer van PHIT Fysiotherapie zodat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens het fysiek actief zijn. 

Binnen PHIT Fysiotherapie zijn er een aantal sport abonnementen beschikbaar. Deze sportgroepen vinden allen plaats onder begeleiding. ​

  • B-PHIT

  • PHIT plus

  • PHIT Camp

De B-PHIT groep richt zich op zowel conditionele als kracht verbeterende prestaties. De B-PHIT groep is een circuittraining waarbij iedere spiergroep wekelijks minimaal één keer aan bod komt. Zo heeft u binnen 60 minuten elke grote spiergroep in uw lichaam getraind. 

De PHIT plus groep kenmerkt zich door een oefenschema op maat. Dit oefenschema wordt samen opgesteld waarbij zowel conditie, kracht, en evenwicht getraind wordt. Van belang is bewegen met plezier met een rustige opbouw. Deze training duurt +/- 60 minuten. 

De PHIT Camp is de intensievere training. Hierbij wordt jouw lichamelijke gesteldheid uitgedaagd. Conditie,, lenigheid, uithoudingsvermogen, sprongkracht, explosieve kracht komen hier aan bod. De intensiteit van elke oefening bepaal je zelf. Jij bent immers de baas over jouw eigen grenzen. De PHIT Camp wordt in een circuittraining uitgevoerd waarbij jij in 60 minuten jezelf maximaal mag uitdagen.

Lijkt een van deze groepen jou iets? Vraag jouw therapeut voor meer informatie of neem contact met ons op. Dit is mogelijk via mail, telefonisch of het contactformulier op de website. 

PHITCamp

BPHIT

PHITplus

bottom of page